Announcement

Collapse
No announcement yet.

v6.0 Gotchas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • v6.0 Gotchas

    Thought it might be nice to have one thread where "gotchas" could be accumulated as relates to the current updating of stores to v6.0. Here are my contributions:

    1.Custom file naming has had the yes/no setting moved into the new SEO Tools section of Admin. AND by default it is set to "no".

    2.The thumbnail tag had something changed. All my thumbnails were broke for awhile.

    Anyone on an "x" plan been updated to v6.0 yet?

  • #2
    Does anyone know where the Q&A shows up within a product page? I've enabled it, cleared the cache, and I still can't find an area that has a Q&A...

    Thanks in advance!
    James

    Comment


    • #3
      This page details the code blocks to change/add for the new features. If you have a custom template, you'll need to add them yourself.
      https://support.3dcart.com/Knowledge...ecific-changes
      Chris
      TC Life Safety
      TC Wireless

      Comment


      • #4
        Thanks Chris, I totally missed that (thought it was automatically applied, without considering that I've made changes to the template).

        I appreciate it!
        -James

        Comment


        • #5
          No problem James, happy to help.
          Chris
          TC Life Safety
          TC Wireless

          Comment


          • #6
            [QUOTE=hoosierdraft;30053
            Anyone on an "x" plan been updated to v6.0 yet?[/QUOTE]

            My store just updated as I was working on something. Everything looks to be working well, although some things have moved around in the menus.
            - Dean P. e-commerce and small business consulting

            Comment


            • #7
              Thanks Dean.

              Comment


              • #8
                Anyone else having trouble with the gift wrap module? I copied and pasted the code exactly as instructed, but it does not work. When we click in the button to select the gift wrap option, none of the options display, nor is there any way to close the pop up window that opens to select the type of gift wrap. I'm pulling my hair out trying to determine why this is not working. Hours and hours of wasted time.
                Laura Z
                Brass & Silver Traditions
                www.brassandsilvertraditions.com

                Comment


                • #9
                  Originally posted by brassandsilver View Post
                  Anyone else having trouble with the gift wrap module? I copied and pasted the code exactly as instructed, but it does not work. When we click in the button to select the gift wrap option, none of the options display, nor is there any way to close the pop up window that opens to select the type of gift wrap. I'm pulling my hair out trying to determine why this is not working. Hours and hours of wasted time.
                  Use FTP to download the template out of the common folder and CCP from that. We had problems with several things when copying out of the knowledge-base article. It looks identical but using the template worked for us.

                  Comment


                  • #10
                    Thanks, I will try that tomorrow. That is what I was going to do originally anyway, but then for who knows what reason I couldn't connect via FTP today so I was trying to do the regular old copy and paste technique.
                    Laura Z
                    Brass & Silver Traditions
                    www.brassandsilvertraditions.com

                    Comment


                    • #11
                      unpaid orders bug...you cannot add items to the unpaid order unless it is placed in the new status (which triggers emails to the drop-shippers).

                      ---as of 8-8 this was fixed and now works. thanks!
                      Last edited by doberer; 08-08-2013, 12:15 PM.

                      Comment


                      • #12
                        the only listing file from the common template that was updated for V6 is listing_0.html. I was hoping to copy some code from the tabbed template (listing_3.html) but it looks like they're not supporting more than one listing template with the updates. Hopefully they'll be coming out with updates but support didn't seem to know anything about it. This could be very confusing for a lot of people.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by bzeltzer View Post
                          the only listing file from the common template that was updated for V6 is listing_0.html. I was hoping to copy some code from the tabbed template (listing_3.html) but it looks like they're not supporting more than one listing template with the updates. Hopefully they'll be coming out with updates but support didn't seem to know anything about it. This could be very confusing for a lot of people.
                          I can tell you it takes alot of work to get Q&A to work on the tabs.

                          You have to remove some functionality, as getting it to open the tab from the link is very difficult. Its certainly possible but thats beyond my JS ability.

                          You have to split the code up a few different ways. Theres also a piece missing from the knowledgebase. Guessing thats why they didnt add it to the common template.
                          With QA
                          Without first QA

                          Reviews are super easy to add.

                          For QA

                          This right before the first div itemscope for product at top. After the review script
                          Code:
                          <!--START: qaScript-->
                          <script type="text/javascript">
                          
                          	function updateQAStats(id, spn, vote){
                          
                          		var url = '';
                          		var params = '';
                          
                          		params = 'id=' + id;
                          		params += '&vote=' + vote;
                          		
                          		url = 'productqaVote_ajax.asp?' + params + '&no-cache='+Math.random();
                          
                          		//window.location = url;
                          		
                          		jQuery.ajax({
                          			url: url,
                          			dataType: 'html',
                          			type: 'GET',
                          			cache: false,
                          			success: function (strResult) {
                          				if (strResult == '') {
                          					alert('[productqa_helpful-notupdated]');
                          				}
                          				else {
                          					jQuery('#spn' + spn).html(strResult);
                          					alert('[productqa_update-helpful]');
                          				}
                          			
                          			},
                          			error: reportQAError
                          		});
                          		
                          	}
                          
                          	function reportQAError(jqXHR, textStatus) {
                          		if (jqXHR.status > 0)
                          		{
                          			alert("Error processing request, please try again."); 
                          			//alert(jqXHR.responseText);
                          			//alert(jqXHR.status + " - " + jqXHR);
                          		}
                          	}
                          
                          </script>
                          <!--END: qaScript-->
                          This where you want add first question. Needs to be outside the tab unless you figure out how to open the tab with a link

                          Code:
                          <tr>
                          <!--START: qaLinkFirst-->
                          <td colspan="2" align="left">
                          <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
                            <tr>
                            <td><img src="assets/templates/common/images/productpage_qa.png" alt="[productqa_firstquestion]" border="0" /></td>
                            <td><a href='#' rel="nofollow" onclick="javascript:popup('productqa.asp?action=newQA&catalogid=[catalogid]',650,550,false);">[productqa_firstquestion]</a>
                            </td>
                            </tr>
                          </table>
                          </td>
                          <!--END: qaLinkFirst-->
                          </tr>
                          This sets up the tab. Note that I removed the QA header tag and put Q&A the long name was too much for my tab headers and made them wrap.

                          Code:
                          !--START: qa-->
                                      <li><a id ="qa" href="#tabs-6">Q & A</a></li>
                                      <script type="text/javascript">
                                      jQuery(function() {
                          			  jQuery('#tabs-6').show();
                                      });
                                      </script>
                          <!--END: qa-->
                          And the actual tab.
                          Code:
                          <div id="tabs-6" style="display: none;">
                                      <p>
                                      <div class="item">
                          
                          
                          <table width="96%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
                           <tr></td>Questions & Answers</td></tr>              
                           <tr>
                          
                          <!--START: qaLinkNew-->
                          <td align="left" colspan="2">
                                  <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
                                    <tr>
                                      <td><img src="assets/templates/common/images/productpage_qa.png" alt="[productqa_newquestion]" border="0" /></td>
                                      <td><a href='#' rel="nofollow" onclick="javascript:popup('productqa.asp?action=newQA&catalogid=[catalogid]',650,550,false);"><b>[productqa_newquestion]</b></a>
                              
                          
                                      </td>
                                    </tr>
                                  </table>
                          </td>
                          <!--END: qaLinkNew-->
                          	
                          				</tr>
                          <tr><td>
                          <img src="assets/templates/common/images/spacer.gif" border="0" alt="" width="1" height="10" /></td>
                          </td></tr>
                          <tr>
                          <td class="borders" colspan="4"><img src="assets/templates/common/images/spacer.gif" border="0" alt="" width="1" height="1" /></td>
                          </tr>
                          <tr><td>
                          <img src="assets/templates/common/images/spacer.gif" border="0" alt="" width="1" height="6" /></td>
                          </td></tr>
                          
                                            <tr><td>
                          <!--START: qa_list-->
                                        <tr>
                                          <td>
                          				  <table width="100%" cellpadding="4" cellspacing="0">
                                              <tr>
                                                <td class="item"><span style="font-size:1.75em;">[productqa_q]</span> <strong itemprop="name">[question]</strong></td>
                                              </tr>
                                              <tr>
                                                <td class="item"><em>[productqa_question-submit-by]: <span itemprop="author">[q_user_name]</span> 
                            <!--START: q_user_email--> 
                                                  <a href="mailto:[q_user_email]">[q_user_email]</a> 
                            <!--END: q_user_email--> 
                                                  - [q_date_added]</em>
                            <!--START: qa_allowuserresponse-->
                          						<a rel="nofollow" style="cursor:pointer" onclick="javascript:popup('productqa.asp?action=newAns&catalogid=[catalogid]&qa_id=[qa_id]',650,550,false);"><b>([productqa_submit-answer])</b></a>
                            <!--END: qa_allowuserresponse-->
                          					  </td>
                                              </tr>
                          
                                              <tr>
                          						<td class="item" itemprop="description">
                            <!--START: qa_answers-->
                          					<div style="margin-left:2em;">
                                                <span style="font-size:1.75em;">[productqa_a]</span> [answer]
                          	<!--START: qa_allowratings-->					  
                          					  <br /><b>[productqa_answer-helpful]</b> <input type="button" id="btnYes" style="cursor:pointer" value="[productqa_helpyes]" onclick="updateQAStats('[ans_id]',[a_id],1)" /> <input type="button" id="btnNo" style="cursor:pointer" value="[productqa_helpno]" onclick="	updateQAStats('[ans_id]',[a_id],-1)" /> <em><b><span id="spn[a_id]">[a_helpful] [productqa_of] [a_votes]</span></b> [productqa_found-helpful]</em>
                          	<!--END: qa_allowratings-->
                          					  <br /><em>[productqa_answer-submit-by]: <span itemprop="author">[a_user_name] ([a_date_added])</em>  
                          					</div>
                            <!--END: qa_answers-->
                            <!--START: qa_noanswers-->
                          					<div style="margin-left:2em;">[productqa_no-answers]</div>
                            <!--END: qa_noanswers-->
                          						</td>
                                              </tr>
                                            </table>
                                          </td>
                                        </tr>
                                        <tr>
                                          <td class="borders" colspan="4"><img src="assets/templates/common/images/spacer.gif" border="0" alt="" width="1" height="1" /></td>
                                        </tr>
                           <!--END: qa_list-->
                          </td>
                                          </tr>
                                        </table>
                          
                          
                          </div>
                                      </p>
                                    </div>
                          Last edited by Ruppy; 08-11-2013, 08:24 AM.

                          Comment


                          • #14
                            That's really helpful! Thank you for the explanation.

                            Comment


                            • #15
                              0 stars

                              Anyone fix the "0 stars for no reviews" not showing after the upgrade? Site looks silly like that. Ive seen a couple posts about it but not how its being fixed.

                              Not really seeing anything wrong in the coding...

                              Comment

                              Working...
                              X