Announcement

Collapse
No announcement yet.

Site is changed and features broken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Site is changed and features broken

    Heads up to anyone that this may have happened to as well. Today I noticed a few things didn't look normal on my site. The list keeps getting bigger.
    header deleted, footer gone, search bar gone, carousel items wiped out, top sellers unchecked, responsive mobile search doesn't work anymore. Who knows what else is broken or missing.

    All of these changes without making changes on my side. I started digging and noticed in my FTP that folders I don't even have access to were modified yesterday and today. When I click W3SVC424 and FTPSVC425 request is denied but both were modified.

    I've submitted an urgent ticket and I'm awaiting response. This is really frustrating.

    Added for future readers:
    Update, I figured out all the items that were unchecked or checked and disabled. These are the items I found changed without user input:
    • Hide Mailing List changed from unchecked to checked
    • Hide Top Sellers changed from unchecked to checked
    • Hide Search changed from unchecked to checked
    • Hide Quick Search changed from unchecked to checked
    • Home page carousel was disabled and values previously populated were wiped out

    To find these items I had to switch to legacy admin. Hope this helps someone who notices their site has changed.
    Last edited by Nader; 02-04-2016, 07:50 AM.

  • #2
    Our search bar disappeared yesterday with no changes made by us. I had to go in to the admin and fix the problem. Good luck with your site.
    http://www.pack-secure.com

    Packaging and Shipping Supply Specialists

    Comment


    • #3
      Originally posted by Pack Secure View Post
      Our search bar disappeared yesterday with no changes made by us. I had to go in to the admin and fix the problem. Good luck with your site.
      What did you have to change to get it back?

      They are saying that the changes were made by someone at our IP address but I was literally working one second then the next all of these things happened. It's not even phyiscally possible to get into these menus all at once. They are in very different places. We're talking store settings, modules, design header footer etc.

      They are giving me the option to revert and lose everything for the past 2 days which will hopefully get it back to normal.

      Comment


      • #4
        Never mind, I went into classic and found hide search in store settings and sure enough it was checked. I didn't even know where to do this is the new admin. According to 3dcart I did this all my self.

        This is obviously a complaint and I'm super frustrated about it but to make it clear other than this really random issue I am very happy with 3dcart.

        I wonder if Pack Secure is on the same server as my site.

        Comment


        • #5
          We did not hide our search, but sure enough it was grayed out and we had to activate it again.
          http://www.pack-secure.com

          Packaging and Shipping Supply Specialists

          Comment


          • #6
            In the legacy admin, is "hide search in store settings" the same as search settings in the new admin Modules?

            Comment


            • #7
              Yes we woke today and our whole left navigation is broken.. www giftpens.com
              we did not make any changes.
              What would cause this?
              Ray

              Giftpens.com
              AT Cross Personalized Pens

              Comment


              • #8
                I am willing to bet they are pretty busy right now:
                "There are currently 30 chat request(s) before you in the chat queue."
                Something definitely happened, this really sucks.

                Comment


                • #9
                  Other people having similar issues last month: 01-06-2016, 02:00 AM

                  A site I'm working on had multiple settings turned off since yesterday. Yesterday I discovered several modules disabled, including search. What's going on?
                  01-06-2016, 10:07 AM

                  Whatever happened, erased every field and unchecked every setting, on every tab, in the admin. Store URL erased, company info, columns, checkout version, everything. Was not that bad to fix, and thankfully site was not live. Support has not gotten back to me yet.

                  http://forums.3dcart.com/forum/shopp...s-deleted-logo

                  That's exactly what happened to me, wiped out fields, modules disabled, features that were enabled in settings disabled.

                  Comment


                  • #10
                    http://store.3dcart.com/site-restore.html I was given this but there is a fee to do this. I'm not paying to fix 3dcarts issue. Hopefully this gets waived.

                    Comment


                    • #11
                      Unfortunately I'm stressing urgency and getting no response. It sucks how so many years of good experience can be wiped out with a bad experience.

                      Comment


                      • #12
                        Nader I can waive the restore fee, and discuss it further in the ticket, but I'll have to track down how this happens to prevent it again. I'm sorry the urgency wasn't perceived, but I'll be working with my admins to help get this right.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Nader View Post
                          Other people having similar issues last month: 01-06-2016, 02:00 AM

                          A site I'm working on had multiple settings turned off since yesterday. Yesterday I discovered several modules disabled, including search. What's going on?
                          01-06-2016, 10:07 AM

                          Whatever happened, erased every field and unchecked every setting, on every tab, in the admin. Store URL erased, company info, columns, checkout version, everything. Was not that bad to fix, and thankfully site was not live. Support has not gotten back to me yet.

                          http://forums.3dcart.com/forum/shopp...s-deleted-logo

                          That's exactly what happened to me, wiped out fields, modules disabled, features that were enabled in settings disabled.

                          That - a complete reset of the admin panel - happened to me. Changed everything, all at once, even cleared the merchant info fields. All of them, all at once. I also have had other settings randomly turned off, most frequently search and email, several times. Most recent for that was Monday.

                          BP

                          Comment


                          • #14
                            Update, I figured out all the items that were unchecked or checked and disabled. 3dcart-Alex Please cancel the request to restore to an earlier date. These are the items I found changed without user input:
                            • Hide Mailing List changed from unchecked to checked
                            • Hide Top Sellers changed from unchecked to checked
                            • Hide Search changed from unchecked to checked
                            • Hide Quick Search changed from unchecked to checked
                            • Home page carousel was disabled and values previously populated were wiped out

                            To find these items I had to switch to legacy admin. Hope this helps someone who notices their site has changed.

                            Comment


                            • #15
                              Hey Nader thanks for the update. I've halted the request. The settings you've listed sound consistent to the ones that were moved from hide toggles in the legacy store admin to enable toggles in the new admin's modules area (except for the home page carousel, but we'll get to that step).

                              Here's how it works:

                              In the legacy admin, under store settings, checking the box for the settings mentioned would hide them. Leaving the box unchecked would allow them to display.

                              In the new admin, those settings were removed from the store settings area, and moved to the modules section. In the modules section, instead of being toggled as "hide [setting]", the inverse was used, so the module is "Enable [setting]".

                              This was an issue at first because the settings in the modules didn't reflect the current setting from the legacy admin, so if you left the "hide search" box unchecked in the legacy admin, you wouldn't see the "enable search" module enabled, it would be treated like a new toggle, so it would be unapplied.

                              Now the kicker, if you are in the new admin, and you click the "save" button, it saves the current state of all modules on the page. So if you just went in to enable one thing, but the untouched new module was there, clicking the save button effectively tells the cart "For this enable search module, don't turn it on". This change actually overwrote the setting in store settings that you had in place.

                              Fortunately for most, an update was released to prevent this behavior. My mission in the support ticket is to find out why your store didn't get that change.

                              We'll be in touch!

                              Comment

                              Working...
                              X